Snaps till midsommar – barnförbjudet om granskott

Jag har skrivit tidigare om granskott här på bloggen. Nu tänkte jag att det är dags att komma med ett tips bara till er vuxna, nämligen en äkta skogssnaps. Gör ni den nu till helgen hinner den bli klar lagom till midsommarafton. Den smakar skog och jag har till och med läst att någon tyckte att den smakade orientering, om nu det kan locka…

Så här gör du:
Plocka 2,5 dl granskott (nu börjar många skott bli långa, men det finns fortfarande små om du letar)
En liten flaska (3,5 dl) brännvin t ex Renat eller Absolut.
En nypa socker eller en matsked honung.

Lägg granskotten i kokande vatten i 30 sekunder. Häll bort vattnet och lägg skotten i en väl rengjord flaska eller burk. Häll på brännvinet och sockret eller honungen. Låt stå i 5-6 dagar. Varför inte på fönsterbrädan eller annat ställe där den syns. Burken eller flaskan är riktigt snygga. När dagarna gått är det dags att sila bort granskotten och servera snapsen. Den är självklart godast om den är väl kyld.

Starka och snygga grejer...

Starka och snygga grejer…

/Kajsa

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s