Om bloggen

Häng med oss ut

Latteförälder och särskilt lattemamma är ett uttryck som blivit etablerat de senaste åren. I tidningar, på webben och även i böcker ges tips om barnvänliga cafée, babyyoga, barnvagnsbio eller andra aktiviteter för föräldrar i stan.

Visst är det gott med kaffe, men vi tar hellre med oss en termos och smörgåsar och går iväg till närmaste skog med våra barn. Vi hör till utefolket och är termosmammor istället.

Det spelar ingen roll om barnen inte ens kan sitta i barnvagnen ännu, vi är övertygade om att alla – oavsett ålder – mår bäst ute. Forskning visar dessutom att de flesta i dagens föräldrageneration har sina bästa barndomsminnen från äventyr och upplevelser i skog och natur, medan deras barn i första hand upplever sina äventyr i lekparker. Det är något vi tycker är ledsamt.

Med den här bloggen vill vi inspirera er att gå ut i skog och natur med era barn. Det är varken jobbigt eller krångligt. Dessutom vill vi dela med oss av vår bästa utemat och inspirera er att tillsammans med era barn återupptäcka skogens glömda lekplatser.

Bli en del av utefolket du också!

/Jenny och Kajsa

20140407-012116.jpg

2 reaktioner på ”Om bloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s