Bra gömställe eller farlig fälla?

Det har ju varit en hel del stormar de sista åren, och skogen har legat som plockepinn.

En lämning blir de väldiga rotvältorna, som jag har lite respekt för. Jag har alltid hört att man inte ska gå för nära, för att de kan slå igen. Samtidigt har jag aldrig hört att det har hänt, så jag funderade på om det är en myt i stilen det vi också fick tillsagt oss av våra föräldrar: ”bada inte direkt efter maten, då kan du få kramp och drunkna”. Nu vet jag att det bara var föräldrarnas sätt att få sitta i lugn och ro i fem minuter med kaffekoppen i handen (och som 40-åring med fyra barn kan jag ha viss förståelse för detta, även om hotet om drunkning känns lite väl att ta i).

I alla fall så hittade jag följande information på Skogsstyrelsens hemsida.

Så OK, inte ett bra gömställe alltså.

20140513-102014.jpg
/Jenny

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s