Höstförsöket – skogsforskning på riktigt för skolbarn

Höstlöv som skolbarn hittat.

Höstlöv som skolbarn hittat.

Är du lärare eller har skolbarn hemma? Då kan jag tipsa om en spännande sak som heter Höstförsöket. Det är ett samarbete mellan skolor runt om i landet och Sveriges lantbruksuniversitet (SLU)  där man vill undersöka klimatförändringar och mer specifikt hur träden kan veta att det är höst. Eleverna deltar alltså i riktig forskning tillsammans med forskare och ska göra observationer när höstlöven dyker upp på träd nära gatlyktor.

Det spelar ingen roll var man bor, elever från hela Sverige kan vara med.  Man ska kontakta SLU om man är intresserad, men det är bråttom. Ordinarie anmälan till Höstförsöket stängde den 25 augusti, men man kan efteranmäla sig fram till den 15 september.

Visst låter det kul? Jag ska alla fall tipsa min sons lärare om det här.

/Kajsa

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s