Godaste blåbärsglassen – bäst i test!

Behöver ni och barnen lite variation till strandlivet så här i sommarhettan? Nu finns det massor av fina blåbär ute i skogarna. Passa på att ta en sväng ut i närmaste skogsdunge med barnen, chansen är stor att ni hittar blåbär. Hela 17 procent av Sveriges yta täcks nämligen av blåbärsris!

Idag ska det visst bli årets varmaste dag, då passar det väl fint med ett recept på världens godaste blåbärsglass. Dessutom är den enkel att göra och det behövs inte så mycket blåbär. Ni har snabbt plockat det ni behöver och kan återgå till stranden om ni vill.

5 dl grädde
1 burk kondenserad mjölk
3 dl blåbär

Vispa grädden, blanda försiktigt i mjölken. Mosa blåbären och rör i dem sist. Frys i ca 3-4 timmar. Klart!

Du kan ta mer eller minde blåbär, smaka på smeten tills du är nöjd.

Man kan variera sig med alla möjliga saker, jordgubbssylt, hjortron, lemon curd, koncentrerad apelsinjuice, vinbär mm. Grundreceptet kommer från ICAs Buffé, där hade de två matskedar kallt, stark kaffe.

Är den här verkligen bäst i test, undrar ni kanske? Jo då, en erfaren expertpanel med sammanlagt över 80 år av glasskunskap har kommit fram till resultatet, nämligen vår familj.

Här hade jag tänkt lägga upp en bild på glassen, men det går inte för den är redan uppäten, ni får nöja er med en bild på råvaran istället…
/Kajsa

20140804-111240-40360953.jpg

Lämna en kommentar