Praktisk barnmat på utflykten

20140424-074134.jpg

De av er som har småbarn har säkert redan upptäckt att det numera finns frukt- och grönsakspuréer i små tuber med skruvkork. Har ni tänkt på att det här är perfekt mat att ha med på utflykt? De tar lite plats i packningen, inget kladd när man äter och dessutom både gott och ekologiskt.

Glöm inte att stora barn också kan gilla den här typen av mat, åtminstone de sorter som är fruktsmoothisar.

Nu när jag varit på långsemester i fjällen med mina barn har minstingen levt på den här typen av mat och femåringen har fyllt på energibehovet och fått i sig frukt tack vare den.

En dag när jag och min syster var ute på tur med våra barn tog energin hos de stora helt slut med bara några hundra meter kvar till stugan. Tack och lov kunde jag plocka fram fruktsmoothisar och russin så alla fick mer ork. Den typen av nödmat ska jag alltid ha i ryggsäcken framöver!

Man behöver förresten inte vara barn för att äta det här. Min fjäll- och skidälskande bror fick syn på en förpackning och kom på att han ska ta med det här på nästa fjälltur. Det tar mindre plats i packningen än färsk frukt och är godare (och billigare) än energigel.

Det finns flera olika företag som gör den här typen av barnmat. Jag brukar köpa den här sorten.

20140424-074058.jpg
/Kajsa

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s