Påskäggsjakt i fjällen

Påsk! Snart dags för de obligatoriska påskäggen. Vi brukar alltid göra någon liten skattjakt till barnen, oftast ute på tomten (OK, 13-åringen kanske börjar tycka att det är liiite larvigt…men hon hjälper småsystrarna istället med ledtrådarna :-)). Ett år blev det dock en större utflykt för att få tag på de eftertraktade godisäggen. Vi var uppe i Lövåsen med barnen som då var 9, 6 och två på dryga halvåret. Lövåsen är förresten ett bra ställe att utgå från om man vill upp på kalfjället med lite mindre barn – och det vill man ju – det är varken långt eller brant att ta sig dit från bilväg/parkering.

påskäggsjakt

I den riktningen finns äggen!

Vi hade skojat om att morgonpigge pappa skulle gömma äggen långt upp på fjället – och när vi andra gick upp på påskaftons morgon så hade han – just det – redan varit ute på fjälltur och äggen låg ”under ett ensamt träd”.

Bara att ge sig iväg efter ledkryssen!

påskäggsjakt 2

Barnen gräver – är det rätt träd?!

Som tur är så är ju inte träden så många på kalfjället (det är ju liksom själva vitsen och begreppets innebörd), så äggen hittades, solen lyste, småsystrarna sov gott och vi hade en jättemysig tur!

Tja, så kan man göra, men annars kan man ju göra en lite mindre påskäggsutflykt i skogsgläntan i närheten, på tomten eller lägga dem högst upp på något litet berg i närheten som ni bestiger tillsammans med god belöning på toppen!

Ha en härlig skärtorsdag!
Jenny

hittade påskägg

Välförtjänta påskägg

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s