Trattkantarellpaj med bacon

Paj med trattkantareller och bacon

Paj med trattkantareller och bacon

Det är fortfarande fullt med svamp i skogarna här i Stockholmsområdet. I söndags plockade jag några liter när jag var ute och joggade. Jag har alltid med en liten plastpåse i fickan, så blir det naturliga intervallen när jag springer mellan mina kantarellställen.

Allra godast tycker jag det är att smörsteka kantarellerna och äta på rostad macka. Det behöver ni inget recept till, men här kommer istället mitt näst godaste recept – trattkantarellpaj med bacon.

Ingredienser

Pajskal

  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g rumsvarmt smör
  • ca 1 msk kallt vatten

Blanda allt till en fast deg och låt vila i kylskåpet en stund. Därefter trycker du ut degen i en pajform och naggar botten med en gaffel. Förgrädda i 10 min i 225 grader.

Fyllning

  • 1,5 liter trattkantareller (1 liter funkar också, men jag gillar när det är mycket svamp)
  • 1 paket bacon
  • en rejäl klick smör
  • 3 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 dl riven ost
  • 1 dl hackad persilja

Stek kantarellerna tillsammans med baconet (först i med svampen i en torr stekpanna, när vätskan kokat bort lägger du i smör och bacon). Vispa ihop ägg, mjölk, ost och persilja. Tillsätt därefter kantareller och bacon. Häll i äggstanningen i pajskalet och grädda i ca 25 minuter i 225 grader.

En sallad och ett glas rött passar väldigt bra till det här!

/Kajsa

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s