Ekollon, inte bara till ekorrarna

OK, visst kan vi sucka lite över att hösten är här, drömma tillbaka till sommarens ljus och värme och de många baddagarna och grillkvällarna. Men hösten är häftig ur en utemänniskas synvinkel (tja, liksom alla årstider om vi ska vara ärliga :-)), det kommer så mycket bär och frukt och svamp och händer så mycket i naturen!

Ekollonen till exempel, en källa till lek för femåringarna – de plockar, samlar, låtsas att det är gubbar och en källa till viss irritation för mamman (mig), eftersom dessa lekar av någon anledning tas med inomhus och det dräller av ekollon i soffan och på köksbordet.

Ekollon

Men, i alla fall, jag har också förstått att man faktiskt kan göra en hel del av dessa frukter, som det ju faktiskt är, om än i form av nötter. Eftersom jag är nötfantast tänker jag att här ju finns ett bra sätt att minska mina stora utgifter för alla dessa nötpåsar och nötblandningar jag köper i affären; att testa att rosta eller koka ekollon helt enkelt!

Recept finns på utmärkta Skogsskafferiets hemsida.

/Jenny

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s