De vildas skafferi

 

 

IMG_2167

Så här fin blev vår viltåker som vårt jaktlag gjorde i ordning på försommaren. Viltåkrar är till för att viltet ska ha tillgång till mat samtidigt som man vill minska viltskadorna på andra odlade grödor och på skogen. Jag brukar kalla viltåkrarna för de vildas skafferi. Dessa skafferier brukar bli ett populärt tillhåll för de vilda djuren när maten i skogen börjar ta slut. Det finns ingen tumregel för hur stor en viltåker ska vara, djuren tycker nog att en liten åker är bättre än ingen alls. Vad ska man odla på en viltåker? Man väljer en gröda som passar de djur som man vill ska komma och äta. Ett slags modernt kundtänk alltså. I år har vi odlat havre, raps och klöver och vi hoppas att både älg och rådjur ska låta sig väl smakas. Erfarenhet visar att viltåkrar med många olika växtarter fungerar extra bra. Mer information om viltåkrar finns på Jägareförbudets hemsida.

 

 

 

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s