Kul med förstoringsglas

Förstoringsglas är en typisk pryl som man lätt glömmer. Vi har ett som legat i en byrålåda hur länge som helst utan att någon i familjen ägnat det en tanke. Idag hittade jag det när jag letade efter en annan sak, gissa om sonen och hans kompis blev glada. Vi var just påväg ut, så då fick förstoringsglaset hänga med. En promenad som vanligtvis tar fem minuter tog istället 20. Allt skulle kollas!

Nya upptäckter med ett förstoringsglas.

Nya upptäckter med ett förstoringsglas.

Vi hittade bladlöss, gula nyckelpigor, konstiga prickar på almblad och massa annat. Nästa gång måste jag ta med en insektsbok, jag hade till slut svårt att svara på alla frågor.

Två bladlöss på nyponrosens kronblad!

Två bladlöss på nyponrosens kronblad!

Vårt förstoringsglas är av plast och jag köpte det  för länge sedan i en presentshop på Skansen. Det är helt OK,  men helst vill jag ha ett som är större och av metall. Jag ska kolla om jag hittar något på Claes Ohlson, där finns ju det mesta. Har någon av er bloggläsare tips på var man kan hitta ett får ni gärna skiva en kommentar. Hur som helst ska vi alltid ha ett förstoringsglas med i ryggsäcken framöver. Ta med ett ni också!

/Kajsa

Trångt framför förstoringsglaset...

Trångt framför förstoringsglaset…

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s