Insektsburk – kul present?

Den här tiden på året brukar det vara en massa kalas, avslutningsfester och annat kul. Börjar det tryta på idéer när det gäller presenter kan jag rekommendera en insektsburk, eller i vårt fall en liten bur.

För ett tag sedan köpte jag en insektsbur till en av min sons dagiskompisar när hon fyllde år. Min son ville också ha en, så jag slog på stort och köpte två. Sanningen att säga är jag själv lika intresserad av att studera smådjur som min pojke, så jag var lättövertalad…

Den här gången är det vinbergssnäckor som ska studeras. De går precis in i hålet på buren.

Den här gången är det vinbergssnäckor som ska studeras. De går precis in i hålet på buren.

Buren jag köpte var tyvärr ömtålig, nätet gick sönder direkt, så jag fick laga med silvertejp. Den funkar fint även om den är lagad men det var lite surt just när det hände. Det finns en annan variant (se bild) som är en glasburk. Den håller förstås bättre, men är lite mindre.

Hållbar, fast mindre.

Hållbar, fast mindre. Kul med förstoringsglas i locket.

De här prylarna finns på de flesta välsorterade leksaksaffärer. Jag köpte vår på Lekia.

Vi har fångat alla möjliga insekter och haft i buren. Sniglarna som min son hittade fick vara inne under kvällen och vi blev förvånade över hur snabbt de åt maskrosblad. Drömmen är en fjärilslarv, så vi kan studera den när den blir puppa och fjäril.

Sniglar - husdjur för några timmar...

Sniglar – husdjur för några timmar…

/Kajsa

 

 

8 reaktioner på ”Insektsburk – kul present?

  1. vad spännande att få forska på riktigt. 🙂
    Innan ni beställer insekter på nätet så kolla noga så att det är något som finns här i vanliga fall. Brukar inte vara bra att importera djur som inte hör hemma här

    Gilla

Lämna en kommentar